← terug naar nieuwsoverzicht

Transparant Prijs verdwijnt; Impact Challenge wordt opvolger

De Transparant Prijs stopt na veertien jaar. Volgens organisator PwC is het doel bereikt: ‘Doel was de kwaliteit van verslaggeving te professionaliseren en bij te dragen aan vertrouwen van het publiek in maatschappelijk relevante organisaties.’ Dat is volgens PwC gelukt. Er is inmiddels een opvolger aangekondigd: de Impact Challenge.

De Transparant Prijs werd in het leven geroepen om maatschappelijke organisaties te motiveren hun doelgroep zo goed mogelijk te informeren via hun jaarverslag. ‘Nadat in 2004 de KWF Kankerbestrijding werd uitgeroepen tot winnaar van de eerste editie, kunnen we nu, bijna veertien jaar later, met trots constateren dat de verslaggeving van goede doelen organisaties significant is verbeterd. Dat betekent dat het Nederlandse publiek steeds beter wordt geïnformeerd over maatschappelijke resultaten’, aldus PwC.

Maatschappelijke impact vergroten
PwC is mede-initiatiefnemer van de opvolger van de Transparant Prijs, de Impact Challenge, samen met Wakker Dier, Nierstichting, Plan Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Goede Doelen Nederland, CBF en Impact Centre Erasmus. Het initiatief bestaat onder meer uit een jaarlijkse impactmeting, een evenement en een leergang en wil de maatschappelijke impact van de sector vergroten en zichtbaarder maken.

Het doel van de Impact Challenge is drieledig:
1.‘Impact’ te agenderen en sectorbrede kennis te verdiepen;
2. Van elkaar te leren en kennisuitwisseling;
3. Sectorbreed te discussiëren over impact en effectiviteit op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en maatschappelijke trends.

Daarnaast onderzoeken de initiatiefnemers of de door de VN vastgestelde en mondiaal gedragen Sustainable Development Goals (SDG’s) ‘een bruikbare kapstok bieden om de impact als sector zichtbaar te maken en in een breder perspectief te plaatsen.’ De Impact Challenge start nog dit jaar met de eerste activiteiten om ‘impact’ sectorbreed te agenderen.

 

Toestemming voor het gebruik van cookies

Met 'Bekijk details' kun je aangeven welke cookies we wel en niet mogen gebruiken en sla je voorkeuren op.

Privacyverklaring | Sluiten
Bekijk details
Top