← terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik: seminar ‘Werken aan vertrouwen’.


Op 7 februari 2018 was er een impactvol seminar ‘Werken aan vertrouwen’, verzorgd door WITh accountants en Vedela Advies.

Pieter Alblas, oprichter en accountant van WITh, verzorgde een prikkelende inleiding over wat vertrouwen betekent voor goede doelenorganisaties en welke ontwikkelingsfases vertrouwen kent. De structurele aandacht voor vertrouwen is noodzaak en heeft veel voordelen.
Vervolgens gingen Petra Hoogerwerf (adviseur bij Veleda) en Jan Snoei (Accountant bij WITh) met een groep aan de slag in twee rondes.

Petra Hoogerwerf verzorgde de ronde over Imagoschade oplossen en vooral het voorkomen daarvan. Aan de hand van actuele voorbeelden en praktijkcases nam Petra de groep mee in de noodzaak ten aanzien van het voorkomen van imagoschade, en vooral ook praktische handreikingen hoe dit geëffectueerd kan worden in de dagelijkse praktijk. Als schrijver van het boek Échte Winst weet Petra als geen ander hoe hiermee omgegaan kan worden. De do’s en don’ts bij een crisis kwamen ook aan de orde, alsook tips voor crisiscommunicatie.

Jan Snoei nam de groep mee in een sessie over risicomanagement als basis voor vertrouwen. Vanuit ieders praktijkervaringen werden voorbeelden besproken in relatie tot de theorie van risicomanagement. Tijdens de sessie werd duidelijk wat risicomanagement precies is en waarom risicomanagement nodig is. Er werden aansprekende voorbeelden genoemd, met daarnaast een raamwerk van soorten risico’s en de aanpak hoe risicomanagement bij iedere goede doeleninstelling in de praktijk kan worden gebruikt. Actualiteiten ten aanzien van risicomanagement en wat diverse wet- en regelgeving hierbij vragen kwamen aan de orde.
Natuurlijk ontvingen de deelnemers het boek ‘Echte Winst’ van Petra Hoogerwerf met een leuke goodiebag. Onze relaties hebben het seminar als waardevol ervaren, net als wij!

We kijken uit naar het volgende seminar.

Wilt u ook deelnemen aan de seminars die WITh organiseert?

Het volgend seminar staat gepland op 24 mei 2018.
Aanmelden kan via het volgende e-mailadres: e.koning@withaccountants.nl

 

Toestemming voor het gebruik van cookies

Met 'Bekijk details' kun je aangeven welke cookies we wel en niet mogen gebruiken en sla je voorkeuren op.

Privacyverklaring | Sluiten
Bekijk details
Top