← terug naar nieuwsoverzicht

Terugblik geslaagd event in samenwerking met ING!

Op maandagmiddag 10 december 2018 waren diverse stichtingen en verenigingen te gast bij ING en WITh accountants op de pittoreske locatie Kasteel Hoekelum te Bennekom.

Een mooie samenwerking tussen ING en WITh accountants kreeg op deze manier concreet vorm. Ingmar Vonk, private banker bij de ING, vatte dit in zijn inleiding op enthousiaste wijze samen. De ING met hun deskundigen op gebied van stichtingen en verenigingen en WITh accountants, het landelijk werkend kantoor voor uitsluitend ideële stichtingen en verenigingen.

WITh heeft laten zien hoe zinvol risicomanagement, reservevorming en begrotingssystematiek zijn en hoe dit concreet kan worden gemaakt.

ING heeft de Forward Planning, een innovatie tool voor stichtingen en verenigingen, laten zien waarmee inzicht in de haalbaarheid van doelen wordt verkregen, rekening houdend met het vermogen, risico’s en de in- en uitgaande kasstromen.

Jan Snoei (accountant van WITh) gaf naast een theoretische uiteenzetting van het wettelijk kader ook diverse concrete tools en praktijkvoorbeelden. Pieter van der Kwaak (medeoprichter van WITh) kleurde deze bijdrage bij sprankelende voorbeelden en ideeën.

De ING werkte een voorbeeld uit van een stichting, gepresenteerd door Riemke Schut en Sander Broekhuizen. Hieruit bleek hoe effectief de tool was in het zichtbaar maken van beleidskeuzes in de ontwikkeling van het vermogen en de mogelijkheid om op lange termijn de doelen te kunnen behalen.

Het was mooi om te zien hoe beide onderwerpen elkaar aanvulden en logischerwijs met elkaar vervlochten zijn.

De deelnemers van de bijeenkomst waren erg enthousiast over de tool en de handvatten inzake risicomanagement en reservevorming. In hun dagelijkse praktijk zijn deze zaken goed toepasbaar en zijn er nog effectieve te maken om nóg meer impact te kunnen maken.

Ook geven de geboden handvatten de mogelijkheid om in begrijpelijke taal deze onderwerpen transparant te maken en bespreekbaar met alle bestuurders en toezichthouders. En omdat het om serieuze onderwerpen gaat, is dit vooral ook van belang. Een geslaagde sessie!

 

Toestemming voor het gebruik van cookies

Met 'Bekijk details' kun je aangeven welke cookies we wel en niet mogen gebruiken en sla je voorkeuren op.

Privacyverklaring | Sluiten
Bekijk details
Top