← terug naar nieuwsoverzicht

Extra subsidie van acht miljoen om armoede en schulden tegen te gaan

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieregeling armoede en schulden verlengd naar 2018 en 2019. De subsidieregeling opent op 1 februari 2018. Vanaf die datum kunnen maatschappelijke organisaties aanvragen indienen. In het najaar van 2017 komt er op het ministerie een voorlichtingsbijeenkomst voor potentiële aanvragers.

De maatschappelijke organisaties die subsidie willen aanvragen moeten projecten hebben die aan de volgende thema’s voldoen:
1. Het gaat om ondersteuning van mensen die moeite hebben mee te doen in de maatschappij en om het bereiken en motiveren van moeilijk bereikbare groepen met financiële problemen.
2. Er kan ook subsidie worden aangevraagd voor projecten die ervoor zorgen dat er meer aandacht komt voor armoede en schulden in het sociaal domein, onder meer in de wijkaanpak.
3. En tot slot bij begeleiding van jongeren die vanaf hun achttiende financieel zelfstandig moeten zijn, maar daar nog vaak moeite mee hebben.

‘Prachtige projecten’
Staatssecretaris Klijnsma: ‘Ik heb de afgelopen jaren prachtige projecten gezien die mensen enorm hebben geholpen. Bijvoorbeeld in de schuldhulpverlening, waar vrijwilligers mensen leren orde te scheppen in hun geldzaken en hen op die manier weer perspectief bieden. Het is mooi dat zo veel stichtingen zich willen inzetten voor mensen die hulp kunnen gebruiken. Daar ondersteun ik graag bij.’

Meer informatie

Wilt u op de hoogte worden gehouden over de subsidieregeling en de voorwaarden, stuurt u dan een email naar sub.reg.armoedeschulden@minszw.nl of ga naar de website www.dus-i.nl.

 

Toestemming voor het gebruik van cookies

Met 'Bekijk details' kun je aangeven welke cookies we wel en niet mogen gebruiken en sla je voorkeuren op.

Privacyverklaring | Sluiten
Bekijk details
Top